Buitenschilderwerk

Onderhoud van je
woning

Het buitenschilderwerk van een huis is meer dan alleen een esthetische overweging. Het is een cruciaal onderdeel van het onderhoud van je woning, dat niet alleen de visuele aantrekkingskracht vergroot maar ook de bescherming biedt die nodig is. Met het buitenschilderwerk zorg je ervoor dat je huis er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook goed beschermd is.

Biggelaar Schilderwerk - Buitenschilderwerk - voor na

Het belang van
buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk beschermt je woningtegen diverse schadelijke factoren:

1. Bescherming tegen weersinvloeden
Je huis wordt dagelijks blootgesteld aan weer en wind, zoals regen, zonneschijn, sneeuw en vorst. Dit kan leiden tot slijtage van het exterieur van je woning. 

2. Voorkomen van Houtrot
Houten oppervlakken, zoals kozijnen en gevelbekleding, zijn bijzonder vatbaar voor houtrot als ze niet goed beschermd zijn. Een goed schilderwerk sluit vocht buiten en voorkomt zo dat hout gaat rotten.

3. Verhoogde Woningwaarde
Een goed onderhouden exterieur verhoogt de waarde van je woning. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met een goed onderhouden buitenkant.

Professionele
schilders

Het schilderen zelf vereist zorgvuldigheid en precisie. Een gelijkmatige verflaag zorgt voor een professionele uitstraling. Het kan met de hand worden gedaan, maar het inhuren van een professionele schilder kan de kwaliteit van het werk verbeteren.